Blog in novice

23.04.2012

KONEC IZBIRNIH TEKEM, ZNANA REPREZENTANCA « Nazaj

Izbirne tekme za sestavo članske slalomske reprezentance in olimpijske ekipe že dolgo niso bile tako napete kot letos. Tekmovalci so bili v vseh kategorijah izjemno izenačeni, zato je v večini primerov odločal finale tekme za točke ICF v Tacnu.
Po polfinalu je že postalo jasno, da ima le še Benjamin Savšek možnosti za neposredno uvrstitev v olimpijsko ekipo, saj sta v kategoriji dvojcev Luka Slapšak in Urban Jarc prehitela Luko Božiča in Saša Taljata, s tem pa jima tudi onemogočila štiri zmage na petih izbirnih tekmah, ki so bile potrebne za uvrstitev v olimpijsko ekipo. Nekoliko slabše je v polfinalu nastopil tudi Savšek, ki pa se je v drugo nato zbral in zmagal še četrtič, kar je bilo dovolj za londonsko vozovnico (vir: sloka).
Super vesel sem za klubskega kolega Janoša Peterlina- Janča, ki se je prvič v športni karieri uspel izboriti mesto v članski reprezentanci!
Ker ni časa za počitek, sem takoj po tekmi že sedel na avion proti Londonu. Tam me ponovno čaka 10 dni treninga na olimpijski progi. Po Londonu za dva dni domov, nato sledi Augsburg, evropsko prvenstvo (10.5. -13.5.), kjer se bo dokončno zvedelo, kakšna bo olimpijska reprezentanca.
Do takrat pa srečno!

Slovenska članska reprezentanca:
K1m – Peter Kauzer, Jure Meglič, Janoš Peterlin, Martin Albreht*
C1m – Benjamin Savšek, Anže Berčič, Jure Lenarčič, Blaž Cof*
K1ž – Urša Kragelj, Eva Terčelj, Nina Mozetič
C2 – Luka Božič – Sašo Taljat, Dejan Kralj – Simon Hočevar, Luka Slapšak – Urban Jarc

*- nastop na tekmah svetovnega pokala

Spodaj posredujem še link, kjer lahko vidite, kdo si je olimpijsko vozovnico še izboril!

http://www.sportscene.tv/whitewater/canoe-slalom/london2012/

Komentarji (0)HTML je dovoljen