Blog in novice

20.03.2011

S FEDJEM DO HE BLANCA! « Nazaj

Nekdanji uspešen kajakaš in trener, Fedja Marušič , je s sobotnim jutrom začel svoj 100-dnevni in 5.000 kilometrov dolg podvig- od Save do Soče, preko Balkana.
Fedji se je vedno zdelo izjemno zanimivo in vznemerljivo dejstvo, da se reki, ki v svojem toku nista preveč oddaljeni druga od druge, v morje izlivata na tako različnih koncih sveta, to pa ju po drugi strani hkrati povezuje.

Skupaj s klubskimi kolegi, smo se mu zjutraj pridružili na odseku od Hrastnika do HE Blanca (cca. 30 kilometrov). Da nam na poti ni bilo dolgčas, so poskrbeli tudi možje postave, ki so nas pred jezom HE Blanca s sireno in lučkami ustavili, ”popisali”, čeprav nismo imeli nikakršnega namena prečkati jez (pač pa prenositi). Ampak tragedija, ki se je zgodila pred leti ravno na tej elektrarni, je v ljudeh pustila pečat zaskrbljenosti (prav je tako!).

Fedja je pot do Čateža, druge postojanke, nadaljeval sam.

Če bi mi nekdo podal informacijo o tem, da nekdo želi preveslati 5.000 kilometrov dolgo pot, od Save do Soče, preko Balkana, v 100-ih dneh, bi se verjetno samo nasmehnil in zamahnil z roko, češ da je nemogoče, utopično. Če pa veš, da je ta ” nekdo” z imenom Fedja Marušič… stvar enostavno postane MOGOČA.

Fedja, SREČNO!

Njegovo pot lahko spremljate preko spletne strani :

http://www.fenkotours.blogspot.com.

Komentarji (0)HTML je dovoljen